Hímzős tervek 2011-re

Íme a restanciáim, megmutatom miket tervezek az elkövetkező hónapokban hímezni. Persze könnyen lehet, hogy az egész év sem lesz elég rájuk...
Isabelle Vautier SAL Teresa-val, most kezdjük és márciusig 'kell' befejeznünk ezt a mintát:

Isabelle Vautier: Le Bonheur est dans le Pré

Az előkészületek:)

28 count-os fehér hímzővásznat választottam, 1x1 szálas hímzéssel, a leírásban megadott DMC 815 fonallal. A mintában lesz némi változtatás, mert a szöveget biztosan nem eredetiben fogom hímezni. Vagy "magyarosítok", vagy ha nem lesz normális ötletem, a szegélymintát variálom meg.

Renato Parolin SAL, a CanadaHun fórumán megszavazott minták közül én a Before Christmas-t választottam. Az elméleti befejezési határidő 2011. Karácsony.
Renato Parolin: Before Christmas...

... és az előkészített alapanyagok

Már hónapok óta tervezgetem ennek a mintának a kihímzését, most itt a lehetőség:) 28 count-os hímzővászonra fogom 1x1 szállal öltögetni, azt hiszem Zweigart vászon. Sajnos a jelölőcímke kicsúszott a csomagból, de talán jól emlékszem a fajtára.
A fonalak egy része a mintában megadott DMC hímzők /bogyók/, de a törzshöz és a levelek nagy részéhez saját festésű, növényi színezékkel festett fonalakat fogok használni.
A mintában semmit nem változtatok, a színeket viszont megvariálom:) A törzseket egyetlen színnel készítem, nem 3 félével. Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre, persze az is lehet, hogy nem fog tetszeni és bontok...

Manka Karácsony blog-jára is bekéredzkedtem, ahol a cél havonta egy-egy karácsonyfadísz elkészítése. Hát igen, nem árt minél korábban elkezdeni a karácsonyi készülődést:)))
Persze lehet több díszt s miegymást is csinálni és bármilyen karácsonyi témájú alkotás, emlék, történet bemutatható a blogon. Itt is köszönöm Mankának a meghívót:)

Megmutatom mikkel pepecselgettem az ünnepi sütés-főzés közben, legalábbis egy részüket. Van még 3 fonal amiről nem tudtam normális fotót készíteni, mivel napfényt hetek óta nem láttunk:(

"Tavasz"

Őt konkrét céllal készítettem, amint nevéből is kiderül tavaszi mintákhoz. Ha belekezdek majd mutatom, bár lehet, hogy csak jövőre fér bele az időmbe.

A következővel csak úgy kísérletezgettem, hát valami borzalom lett a végeredmény:) Legalábbis nekem nem tetszik és fogalmam sincs mire tudnám felhasználni, de "tanulásnak" jó volt:

Közvetlenül festés-száradás után...

...ez pedig a végleges szín

Borzalmas minőségű a fotó, de a színek teljesen élethűek. Megy a fiók mélyére, hátha jó lesz valamire:)

Ha már a rossz minőségű fotókat is mutogatom, felteszem a kisasszony szülinapi tortáját is. A kép nagyon rossz, de a lényeg látható:

Barbie-s tortára vágyott a lelkem:)

Az óvodai dajkanénink keze munkája, 12 szeletes torta, játékbabára építve. 2:1:))) Igazából sokkal szebb és jó Barbie-s színei vannak. A kiscsaj teljesen elalélt tőle...

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Hol lehet a karácsonyi hímzésre bekéredzkedni? vagy ez nagyon zárt társaság? Új blogot is nyitottam, ha érdekel nézz be ide is:-)))
    http://lonciblogjax-szemek.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Ha a karácsony blogra gondolsz, a littlerosecottage kukac gmail.com e-mail címen tudsz Mankától meghívót kérni. Szerintem szívesen fog látni:)

    Kukkolok majd nálad az új blogon is:)))

    VálaszTörlés
  3. partecipo anch'io al Sal Vautier
    Buon lavoro
    Cristina

    VálaszTörlés
  4. OK, mostrerá sul blog, come si va:)

    VálaszTörlés