Újdonságok - Monday newbies...

     Borongós időhöz borongós hangulatú hímzőfonal:
     An autumnal fiber for the gloomy weather:

Ehhez mindenféle maradék festéket felhasználtam: kávé, többféle tea, anatto, mályvavirág, stb...
Hand dyed with coffee, teas, annatto, mauve flowers, etc...

     2 közelebbi kép, hogy jobban lássátok a színeket /és a koppintás is könnyebb lesz/:


Egész jó kis színösszeállítás lett:)
These colours are pretty good, right?

     És egy nagy kedvenc is újra kapható:
     This colour is available again:

     Csináltam egy külön 'eladós' oldalt, hogy kezelhetőbbek legyenek az agymenéseim, itt kell a hely új dolgoknak:). Mostantól itt találjátok az általam festett fonalakat és egyebeket.
     I created a sales page: you can see here mine hand dyed materials.

Barbaral

7 megjegyzés:

  1. Nagyon JÓÓÓÓÓÓÓ,tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű ez is, mint az összes többi! A koppintást szerzői jog megsértéseként érted? :) Ki vetemedhet ilyesmire?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zora:)!

      Először is: én magam vetemedek ilyesmire, ha újra kell festenem egy-egy színt:))). Muszáj fotókkal dokumentálnom minden festésemet, mert hiába írom le a pontos "recepteket", később - például más helyen és időben gyűjtött növényből származó festékekkel - nagyon nehéz ugyanazt a színt reprodukálni, emlékezetből meg nem lehet. Így aztán egész CD-gyűjteményem van a saját monitoromon tökéletesen színhű képekből és amikor új adagot festek valamiből, akkor bizony sokszor csak úgy tudok ugyanolyat produkálni ha lesem a fotót. Akkor leszek nagy bajban, ha le kell cserélnem a monitort:).

      Ide most azért raktam fel több képet, hogy jobban érzékelhető legyen hogyan is néz ki valójában a fonal, mert az összetekert motringocskából nem biztos, hogy kiderül:).

      De, hogy a kérdésed másik felére is válaszoljak /bár nem kellene, mert tudom, hogy ebből megint baj lesz/: nem tudok róla, hogy létezne szerzői jog például egy hímzőfonal színére:).
      Azt viszont pontosan tudom /most jön a 'baj' rész/, hogy tényleg vannak akik kinéznek nálam egy-egy színt és megfestetik mással... De a koppintós megjegyzés nem erre vonatkozott, ugyanis engem egyáltalán nem érdekel ha "másolnak". Tudom, hogy sokaknál kiveri a biztosítékot a "másolás" és engem is vádoltak már meg ilyesmivel a csipkék és farkasfogak kapcsán - ami nagyon nem esett jól annak ellenére, hogy ez ügyben teljesen tiszta a lelkiismeretem. Ki-ki döntse el, hogy mi számít másolásnak, lehet vitatkozni, hogy ki mit és mikor kezdett el csinálni és erre van-e bizonyítéka, vagy nincs - őszintén szólva én ezt felesleges nyálverésnek tartom.

      Úgy gondolom, hogy ennyi erővel pulóvert se merjen kötni senki, hiszen valahol, valamikor már valaki megtette ezt elsőként a világegyetemben...
      Éppen a napokban kérdezte egy kedves olvasóm, hogy zavarna-e ha ugyanúgy készítene el valamit, ahogy én. Hát dehogy zavarna, sőt nagyon örülök, hogy olyasmit alkottam, ami ennyire tetszik valaki másnak, még a mintát is elküldöm ha valaki szeretne ugyanolyat hímezni!:)
      Ha bárki arra "vetemedik", hogy engem "másol" én bizony büszke vagyok rá és örülök neki. De hát ez vagyok én: idióta, mindig az árral szemben menő, biztosítékot kiverő perszóna:))).

      Na jó, befejezem, mert hosszúra sikerült és nem is akartam ebbe a témába ennyire belemerülni, de így jött ki...

      A lényeg: örülök, hogy tetszik az új szín:).

      Törlés
    2. Értem már, így kerek a kép. Persze nem komolyan értettem a szerzői jogot, csak azért így tettem fel a kérdést, hogy tudjam, biztos jól gondolom-e a koppintás kifejezést.
      Egyébként valóban nehéz lehet eldönteni ki mikor és hol kezdte, hiszen ez valahol főként kreatív szellemi tevékenység, a kötős hasonlatoddal pedig maximálisan egyetértek. De azt én is észrevettem már, hogy van a blogvilágban egyfajta kézimunka-elit, akik sajnos nagyon fennhordják az orrukat az ilyen-olyan vélt vagy valós teljesítményeikre hivatkozással, holott ennek a hobbinak éppenhogy a hobbiról kellene elsődlegesen szólnia.
      És igen, tényleg tetszik az új színed, ahogy a többi is csodálatos szerintem.

      Törlés
  3. Koppintás??!!
    Ha akarnám se tudnám és mi lenne avval a baj, ha megosztanád velünk a tapasztalataidat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fentebb írtam, hogy mire értettem a koppintást:).
      Amúgy szívesen megosztanám a növényi festéssel kapcsolatos tapasztalatokat, csak az a fránya idő... abból mindig kevés van.
      De ígérem, hogy hamarosan írok róla ezt-ezt:).

      Törlés