Hol is kezdjem?

     Mondjuk az elején:) Kicsit el voltam tűnve az éterből mostanság, köszönhetően a gyönyörű időnek. Amikor csak lehetett a kertben akcióztunk, esténként örültem ha az ágyig elvonszoltam magam és még mindig izomlázam van a "parasztfitnesz"-től:)) Hiába, szokni kell a szántást:)

Most azonban visszatértem és bár nem nagyon szóltam hozzá a bejegyzésekhez, azért figyeltem ám milyen szépségeket alkottok.

     Szeretném megköszönni mindenkinek a jó szókat, amiket kaptam és újra megköszönni, hogy játszottatok velem s megosztottátok ötleteiteket.
Ahogy ígértem, mutatom hogyan fejeztem be az Isabelle Vautier nyuszkókat. Azt hiszem csalódást fogok okozni, ugyanis végül a legegyszerűbb megoldást választottam:

Tudom, elég egyszerű, de nekem így tetszik a legjobban:)
Isabelle Vautier - Le Bonheur est dans le Pré
Start: 2011. 01. 05.
Befejezve: 2011. 04. 01. 

     Bárhogy vagdaltam, szerkesztgettem a nekem tetsző verseket, valahogy olyan soknak tűnt a terveken, elnyomta a fő mintarészt.
Az eredeti szöveg magyarra fordítva meg nem igazán tetszett. Még azon is elgondolkoztam, hogy nem hímzek /vagy hímezek?/ alulra semmit, marad a nyuszis rész magában. Aztán /nem túl megerőltető módon/ csak összehoztam ezt a sorminta-szösszenetet:)))

No de nem vesznek ám kárba a versek mert biztos, hogy legalább még egyszer ki fogom hímezni ezt a mintát, méghozzá 2x2 szállal öltve, a szöveg pedig 1x1-el lesz hímezve. Már a fonalat is megfestettem hozzá.
     Ha az időjárás is úgy akarja, ezt a prototípust a héten végleges formába öntöm. A terv egy támasztós képecske, gyönyörű Mary Rose anyagot felhasználva kiegészítésként...

     Mióta befejeztem ezt a szépséget nem volt tű a kezemben, remélem a közeljövőben tudok böködni mert nagyon el vagyok maradva a terveimmel.
De hát ilyenkor annyi munka van a kertben és annyira szeretek ott szöszmötölni, alig várom, hogy a kötelező tennivalók után kimenjek, s utána már csak farpofákkal felfelé lehet megtalálni:)
Hoztam néhány képet /na nem a farpofáimról/ azoknak, akik nem unják még a virágaimat:

Az aktuális legeslegeslegkedvencebb a sziklakertben:)

Imádom lesni, mikor feslenek ki ezek a huncut kis bimbócskák...

Még egy kövirózsa 

Ez a bogláros szellőrózsa pedig egy kirándulás emléke:)

     A kertészkedés során festőnövények is kerültek a tűzhelyre az ebéd/vacsi mellé, hamarosan mutatom is az újabb kreálmányaimat. Most inkább sokféléből festettem keveset, de lesz amiből eladásra is jut majd:)

6 megjegyzés:

  1. Jól néz ki így is a hímzés és az a lényeg, hogy neked tetszik. Szépek a virágaid!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszik így a hímzés :) Az első virág pedig nagyon szép. Igen, amikor itt a jó idő vétek nem kimenni a napra, és nincs is jobb egy kis "parasztfitnesznél" :)))

    VálaszTörlés
  3. "Parasztfitnesz " - ez jó :)))
    Nagyon szépek a virágaid, az a piros kövirózsa ...!!! még sosem látta ilyet.

    Szerintem is szép így a hímzés. Nagyon tetszik a minta, lehet én is kihímzem egyszer :)
    Danybrodnál láttam ugyanezzel a versikével egy mintát a napokban :))

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm lányok:))) Grazie mille Elga:)
    Nagyon szerettem hímezni, bátran merem ajánlani mindenkinek!
    A "parasztfitnesz"-en meg remélem nem bántódik meg senki, aki kertet művel:)))

    VálaszTörlés
  5. Szép lett a hímzés. :-)
    A virágaid is gyönyörűek, különösen a piros tetszik. :-)
    A "parasztfitnesz" nagyon tetszik, mostanság ha van szabadidőm én is ezt művelem, imádok a kertben szöszmötölni. :-)

    VálaszTörlés