Ahoj Pilzen!:)

     Tudom, tudom - az eladásra szánt cuccokat várjátok, nem úti beszámolót. Ígérem néhány órán belül látható lesz a sales-oldal, de azért megmutatom a késedelem egyik okát is:). Múlt héten Csehországban, egészen pontosan Pilzenben voltunk egy versenyen. A magyar válogatott remek eredményeket ért el, én pedig a hazatérésünk óta eltelt napokban cikkeket és beszámolókat írtam, fotókat töltöttem, szerkesztettem és küldözgettem - mindezt 2 nyári szünetes gyerekhez percenként felugrálva. Naná, hogy a saját dolgaimmal megcsúsztam.
     De csak akkor akarom újra megnyitni az oldalt, ha minden fent lesz szépen, átláthatóan: minden újdonság és a régi cuccok is. Ezek egy részét ráadásul újra fotóztam.
     Remélem az éjjel mindennel készen leszek, a gyerekek miatt nem tudok normálisan haladni máskor. Őrület, hogy egy gondolatot nem lehet végiggondolni, nemhogy hosszabb távon koncentrálni bármire is. 20x annyi időbe telik minden, mint amennyibe valójában kerülne:))).
     Addig is, amíg készen leszek, nézzétek meg merre jártunk, mert a verseny mellett azért kirándulni, ünnepelni is volt időnk. Fotók a teljesség igénye nélkül:

     Last week we were in Pilsen, in the Czech Republic, in the country of the beer:). Here are some photos:

 Pilzenben található a világ 3. legnagyobb zsinagógája...

 ...és Csehország legmagasabb templomtornya.

 Csehország 4. legnagyobb városának gyönyörű a belvárosa...


 ...és reggeli közben is kellemes a kilátás a szálloda egyik teraszáról.

 Mivel elég rossz időt fogtunk ki, a gyerkőcök a masszázskádban pancsoltak:)


 Már sokadszor járunk Pilzenben, de a sörgyárat nem lehet megunni:). Most is ellátogattunk ide a sör, a Becherovka és a "cseh gulyás knédlivel" miatt...


Az egész gyárterület ápolt, tiszta, igazi turistacsalogató hely...

 Néhány méterrel alattunk focipálya nagyságú étterem-söröző rejtőzik remek, főleg tradicionális ételekkel-italokkal. Talán ezek, talán az árak mérsékeltsége miatt, de szerda este tömve volt az egész és szinte mindenki táncolt a hangulatos élő zene jóvoltából. Helyi ismerősünk szerint ez teljesen normális és minden nap fullon van a hely... Lehet, hogy ez csak nekem, kisvárosban élőnek fura:). A mulatozásról készült fotókat nem mutatom, mert nincs engedélyem a többiektől a publikálásukra:))))

 Nem látszik jól, de az üvegbe mart Pilsner Urquell felirat és pecsét-lenyomat igazán lenyűgöző...

A háttérben látszik a sörgyár saját víztornya...

 Igazi látványosság a régi korokat bemutató rész...

 Törpikék:)

 Egyszer egy ilyenben kellene utazni - a férjem szerint:)

Ilyen "életképek" tömkelegén ismerhetjük meg a sörgyártással kapcsolatos mesterségeket...


Barbaral


2 megjegyzés:

  1. Tényleg gyönyörű helyen jártatok. De azt nem írtad, hogy milyen verseny volt ott, erre is kíváncsi lennék. :-)
    Tegnap óta Bencém is itthon van oviszüneten, úgyhogy ismerős, milyen két gyerekkel itthon, nálunk meg ugyebár Zsombi leköti szinte az egész napom. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erőemelő Európa-bajnokságon voltunk és 2 versenyzőnk is aranyéremmel tért haza:))). Az egyik az apukám!

      Hát igen, év közben azt várom, hogy mikor lesz már szünet, ilyenkor meg már nagyon várom a tanévkezdést:))). Hihetetlen, hogy mennyire ki tudják nyuvasztani az embert ezek a csimoták. Néha-néha eljátszom a gondlattal, hogy milyen jó lenne még egy bébi, de a nyári szünet tökéletes fogamzásgátlónak bizonyul:))))))).

      Törlés