Fa is meg nem is...

     Egy kis adalék az előző két bejegyzéshez: nem fából, hanem úgynevezett HDF lapból készítettem a kereteket /nem tudok jobb elnevezést találni rájuk/. Ez egy 90%-ban faőrleményből álló, kötőanyaggal magas hőfokon préselt anyag, hasonló az MDF laphoz, farostlemezhez, csak sokkal finomabb részecskékből áll:


     Tudom, nem igazán lehet ráfogni, hogy tökéletesen természetes anyag lenne, de apánk csak úgy adta kölcsön a szerszámait, ha otthon lévő anyagokon gyakorlok előbb:). Régóta rágom már ugyanis a fülét, hogy vegyen nekem szép falemezeket, de ne rétegelt vackerájokat, vagy préselteket, hanem igazi fát. Csakhogy az horribilis összegekbe kerül, nekem meg még lombfűrész se volt 10 éve a kezemben és ha már a szerszámokat valószínűleg taccsra teszem, legalább az alapanyagon spóroljunk míg bele nem jövök:)))).
     Ilyen HDF lapot rengeteget kaptunk egyszer, hónapok óta készülünk kivinni a szeméttelepre a maradékot. Apánk nagy ötlete volt, hogy ezen gyakoroljak- kicsit recyclézünk is így. Végül is a színesnek szánt kereteknek tökéletes alapanyag, ha belejövök a barkácsolásba akkor meg jön az igazi fa... De egyelőre ezekben élem ki magam:))).

Barbaral

5 megjegyzés: