Egész évben Karácsony - január

Épp időben sikerült véglegesítenem januárra tervezett karácsonyi díszeimet:) Egy kis LHN mintát választottam első nekifutásra, a színeket némileg megvariáltam. Íme a végeredmény:

28 ct-os hímzővásznon 7x7 cm lett

A kész hímzést kartonlapra dolgoztam rá egy kis vatelinnel, a hátulja pedig bordó alapon arany csillagokkal díszített borítást kapott.
Ez az anyag lesz az idén készítendő karácsonyi dekorációk alapja, így némileg egységesítve lesz a termés. Végül egy kis aranyzsinórral kerítettem körbe.
Itt pedig egy kis vegyesvágott a hímzésről:

Az időjárás egyelőre tökéletes a karácsonyi hangulat kialakításához:)

A második karácsonyi mütyür /minden hónapban legalább kettőt szeretnék elkészíteni/ jól mutatja mire vagyok képes ha elkap a gépszíj:)

Eredetileg egy szolid kis dekorációt akartam összehozni, a redwork hímzést filc alapra dolgozva.
Aztán rájöttem, hogy a piros filc nem illik a DMC 815-ös bordójához, így kiötlöttem, hogy vattával tömött szívet varrok belőle a már fentebb említett aranycsillagos anyaggal. De úgy meg túl snassz volt, úgyhogy kapott aranyzsinórt ez is.

Csakhogy még mindig elég sutának tűnt az összkép, ezért rábiggyesztettem egy kis arany masnit. Így viszont túl arany lett, úgyhogy jött a piros cukorka-imitáció.
De ekkor meg a fehér tűnt nagyon rikítónak, ezért fogtam egy ecsetet meg a pirosítómat /Tilda-könyvekből továbbgondolva az ötletet/ és pacsmagoltam egy kicsit.
Szívem szerint némi zöld szemhéjfestéket is kentem volna a magyallevelekre, meg kipirítottam volna a bogyókat is, de végül sikerült erőt vennem magamon:)

Persze a férjem egyből azt kérdezte, hogy miért nem színezem ki az egészet, mert úgy még állatabb lenne... Erősen gondolkodom rajta, még lehet, hogy meg is csinálom...
Ahhoz képest, hogy menet közben tudathasadásos állapotba kerültem és az egyik énem minden sz.rt rárakott volna szegény szívecskére, a másik meg csak nézte, hogy "úristenmileszebből" - nagyon tetszik a végeredmény. Mindkettőnknek:)))) 

Eredetiben nem ilyen nyomi az alja és a zsinór picit jobban érvényesül
 11x10 cm

Még egy kis vegykó:
Terveim szerint minden hónapban csinálok 1-1 ilyen szívet...

Hát ezeket terveztem januárra a Karácsony-projektből és nagyon örülök, hogy készen is lettek:)
Közben haladgattam más hímzésekkel is, de azokról majd legközelebb...

4 megjegyzés:

  1. Ezt tök jó volt olvasni ezen a szürke reggelen :-) és nagyon szép lett a végeredmény!

    VálaszTörlés
  2. Uristen Barbi! Ahogy leírtad, azon gondolkodtam, hogy anyám, mi lesz ebből? Őszintén megmondom, csodás lett a végeredmény! Szerintem mindegyiket ilyen őrülten kellene csinálnod! :))

    VálaszTörlés